Werkwijze

Het eerste intakegesprek is oriënterend van aard. Daarna besluiten we of we met elkaar doorgaan. Ik werk vanuit deskundigheid, fijngevoeligheid en empathie.
 

Door de opbouwende vertrouwensrelatie kunnen persoonlijke zaken als pijnlijke ervaringen, onverwerkte gevoelens en weggestopte emoties aan het licht komen en daardoor een eigen plek krijgen. Als therapeute ga ik ervan uit, dat elk mens de capaciteit in zich heeft om uiteindelijke balans te (her)vinden.

Tijdens 't proces kunnen we o.a. werken met Gestalttherapie, bio-energetisch lichaamswerk, visualisaties, schrijfopdrachten, droomduidingen, intuïtief tekenen, en symbolen, die onbewuste processen inzichtelijk kunnen maken. Indien gewenst kan er binnen de “ een-op-een” situatie sociale en communicatieve vaardigheden worden aangeleerd, die later in jouw dagelijkse omgeving gepraktiseerd worden.


Bij de cognitieve therapie wordt een actievere rol van jou gevraagd, aangezien zelfanalyse dan een belangrijk onderdeel van de therapie is. Er kunnen ook verbeeldingsoefeningen worden gedaan. Maar doorgaans wordt jij, als cliënt meer uitgedaagd en geconfronteerd dan tijdens de psychosynthese therapie. Wil Rationeel Emotieve Therapie effectief zijn en het gewenste resultaat bieden, dan is motivatie en bereidwilligheid gevraagd om thuis schrijfopdrachten te gaan uitwerken.

 


Psychosynthese
   

   

     Praktijk voor Psychosynthese           en Cognitieve Therapie

                   Willie Kee


    Klokkemeet37  
  1566 RJ Assendelft
   T: 075-6214768

   M: 06-27107943

   E: w.kee@upcmail.nl